Короткий опис(реферат):
Розроблено склад солодковершкової масляної пасти з масовою часткою жиру 42 % без наповнювачів. Науково обґрунтовано композицію жиророзчинних поверхнево-активних речовин, що складається з емульгаторів марок «Естер-А» та полігліцерол полірицинолеат 03 у кількостях 0,6 та 0,4 % відповідно. Обране співвідношення емульгаторів сприяє ефективному диспергуванню плазми, формуванню високої термостійкості та здатності структури масляної пасти утримувати вільний рідкий жир під час зберігання.
Суть розробки, основні результати:
Подковко, О. А. Наукове обґрунтування складу солодковершкової масляної пасти / О. А. Подковко, Г. Є. Поліщук, В. С. Гурєєва // Технічні науки та технології. – 2016. – № 2 (4). - С. 212-216.