Короткий опис(реферат):
У дисертаційній роботі узагальнено теоретико-методологічні основи формування та функціонування продовольчого комплексу та його модернізаційного потенціалу в нових умовах господарювання.
Розкрито сутність та зміст потенціалу модернізації продовольчого комплексу, охарактеризовано його ознаки та взаємозв’язок з процесами реформування, реорганізації, реструктуризації, реконструкції.
Розширено систему принципів розвитку та систематизовано методичні підходи до оцінки ефективності функціонування продовольчого комплексу та його модернізаційного потенціалу.
Охарактеризовано становлення та формування нових прогресивних інтегрованих організаційних форм продовольчого комплексу модернізаційного типу.
Проаналізовано рівень розвитку продовольчого комплексу країни та її регіонів та здійснено зонування території за станом його модернізаційного потенціалу.
Розроблено організаційно-економічний механізм забезпечення стабільного розвитку продовольчого комплексу на основі зміцнення його потенціалу модернізації.
Обґрунтовано стратегічні напрями розвитку модернізаційного потенціалу продовольчого комплексу та механізму їх реалізації.
Суть розробки, основні результати:
Мазур, Д. В. Трансформаційно-модернізаційний вектор розвитку регіональних продовольчих комплексів України : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.05 / Д. В. Мазур. - Чернігів, 2016. - 23 с.