Короткий опис(реферат):
Дисертаційна робота присвячена вирішенню важливого науково-практичного завдання щодо вдосконалення процесів формування та розвитку інноваційного потенціалу хлібопекарської промисловості. Розглянуто теоретичні, практичні та організаційні питання формування та розвитку інноваційного потенціалу хлібопекарської промисловості, досліджено фактори впливу на інноваційний потенціал. Обґрунтовано комплекс рекомендацій щодо формування багаторівневої соціально-економічної системи розвитку інноваційного потенціалу хлібопекарської промисловості.
Оцінено сучасний стан хлібопекарської промисловості в Україні. Проаналізовано інструментарій оцінювання ефективності формування інноваційного потенціалу хлібопекарської промисловості шляхом проведення кластерного аналізу за рангами виробництва хлібобулочних виробів в регіонах України. Визначено стратегічні напрями удосконалення державного регулювання хлібопекарської промисловості України у контексті розвитку її інноваційного потенціалу. Розроблено новітню модель державного регулювання формування та розвитку інноваційного потенціалу хлібопекарської промисловості України, що ґрунтується на комплексній взаємодії держави, суб’єктів хлібопекарської промисловості, сільськогосподарських виробників та науково-дослідних установ. Обґрунтовано науковий підхід до побудови та реалізації алгоритму функціонування механізму формування та розвитку інноваційного потенціалу хлібопекарської промисловості в забезпеченні модернізації національної економіки.
Суть розробки, основні результати:
Тараненко, О. М. Формування та розвиток інноваційного потенціалу хлібопекарської промисловості України : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. М. Тараненко. - Чернігів, 2017. - 227 с.