Короткий опис(реферат):
Картоплю в більшості країн світу вважають четвертою культурою після
пшениці, рису і кукурудзи. В Україні картоплю називають другим хлібом, а
слов'яни без перебільшення відносять її до культури "номер два".
В Україні картоплярство має яскраво виражений екстенсивний
характер, при обсяги виробництва досягаються в основному за рахунок
розширення площ, а не завдяки підвищенню врожайності.
Найпоширеніші попередники картоплі - зернові. Істотної різниці в
цінності різних видів зернових в якості попередників не відзначено.
Суть розробки, основні результати:
Герасименко, Т. В. П Агроекономічний аналіз галузі рослинництва ПП «Картопля Полтавщини» і компанії «Агріко Україна» та заходи поліпшення технології вирощування картоплі: дипломна робота : 201 Агрономія/ Т. В. Герасименко ; керівник роботи Канівець В. І.; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2020. – 78 с.