Короткий опис(реферат):
Перший розділ магістерської дипломної роботи присвячено вивченню сутності поняття «фінансовий ризик», причин та чинники, що впливають на виникнення фінансових ризиків, дослідження методів оцінки та нейтралізації фінансових ризиків, нормативно-правове регулювання та зарубіжний досвід зменшення ризиків на підприємствах харчової промисловості.
В другому розділі проведено дослідження та аналіз управління фінансовими ризиками на підприємствах харчової галузі, зокрема на прикладі трьох конкретних підприємств України. Ідентифіковано ризики та загрози для діяльності харчових підприємств, проведено експрес-аналіз та їх візуалізація на карті ризиків з подальшим пошуком методів їх мінімізації.
В третьому розділі розроблено заходи щодо підвищення ефективності управління фінансовими ризиками та оцінка ефективності запропонованих заходів.
Практична цінність даної роботи полягає в тому, що рекомендовані заходи управління фінансовими ризиками можуть використовуватися на підприємствам харчової промисловості для підвищення ефективності їх діяльності незважаючи на існуючі ризики.
Суть розробки, основні результати:
Людвик, М. М. Управління фінансовими ризиками підприємств харчової промисловості: магістерська робота : 072 Фінанси, банківська справа та страхування / М. М. Людвик ; керівник роботи Шишкіна О. В. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра фінансів, банківської справи та страхування. – Чернігів, 2020. – 126 с.