Короткий опис(реферат):
Важлива роль в структурі харчування відведена рослинним оліям. У XXI ст. з турботою
про власне здоров’я ми все частіше звертаємося до природних джерел. Олія з насіння гарбуза
— натуральний продукт, що має приємний запах і смак, властивий сировині, з якої
вироблений, а також насичений колір. Її цілюща сила пояснюється присутністю біологічно
активного комплексу поліненасичених жирних кислот (ПНЖК), фосфоліпідів, біофлавоноїдів,
мікро- і макроелементів (залізо, магній, цинк, селен), вітамінів (Е, К, В1, В2, Р), ситостерину
(важливий у профілактиці онкологічних захворювань). Високий вміст цинку та селену
запобігає розвитку простатиту та аденоми передміхурової залози.
Суть розробки, основні результати:
Кабенок, О. В. Дослідження фізико-хімічних показників якості рослинних олій / О. В. Кабенок, Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 383-385.