Короткий опис(реферат):
Виноградне вино – цінний харчовий продукт, що в помірних кількостях приносить
корить організму людини. Сучасний асортимент виноградних вин здатен задовольнити навіть
найвибагливішого споживача, що пояснюється великою кількість сортів винограду та
технологій виробництва. Але на ряду з цим існує і так само багато способів фальсифікувати
продукт. Недоброякісна продукція здатна нанести шкоду людині, тому що має погіршені
органолептичні властивості, а також може містити отруйні речовини та небезпечні алергени.
Тому дуже важливим є вміння ідентифікувати виноградні вина перед вживанням.
Суть розробки, основні результати:
Масановець, О. А. Фальсифікація та ідентифікація натуральних виноградних вин / О. А. Масановець ; наук. керівник Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 392-393.