Короткий опис(реферат):
Багато українських споживачів оцінюють сокову продукцію як смачний і приємний
напій. Разом з тим соки і сокова продукція є одним з найважливіших джерел отримання
необхідних організму поживних речовин, а саме, вітамінів, мінералів, глюкози, фруктози,
мінеральних солей та органічних речовин.
Результати, багаторічних досліджень фахівців в галузі харчування, підтверджують
позитивний вплив соків і сокової продукції на здоров'я людини. У своїх працях вони
402
неодноразово підкреслюють необхідність включення сокової продукції в раціон харчування
кожної людини. Саме завдяки корисним властивостям і доступності соків і сокової продукції
Всесвітня організація охорони здоров'я включила її в рекомендації щодо збільшення кількості
фруктів і овочів в раціоні харчування людини. Щоденний прийом соків може забезпечити
організму добову потребу в корисних речовинах. Особливої актуальності вживання соків
набуває в осінньо-зимовий період, коли організм людини найбільше потребує вітамінної
підтримки.
Суть розробки, основні результати:
Сетун, М. А. Оцінка якості соків / М. А. Сетун ; наук. керівник Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 401-403.