Короткий опис(реферат):
Картопля є однією з найважливіших сільськогосподарських культур, заслужено званої "другим хлібом". Він вирощується більш ніж в 140 країнах світу, і використовується як у свіжому вигляді, так і у вигляді різних картофелепродуктов, а також в якості сировини для крохмалопаточної і спиртової промисловості. Продукти його переробки використовуються також в текстильної, хімічної, поліграфічної, взуттєвій та інших галузях. Бульби картоплі йде на корм худобі як в свіжому, так і в переробленому вигляді [15]. На сьогоднішній день за масштабами виробництва картопля займає четверте місце серед головних харчових сільськогосподарських культур світу після рису, пшениці і кукурудзи. При цьому світове виробництво картоплі неухильно зростає. За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) світове виробництво картоплі у період з 1960 р. по 2002 р. зросла на 8,6% і в 2007 р. його об'ємом склав 320 млн. тонн. Понад 40% світового обсягу картоплі зосереджено в Китаї, Російській Федерації та Індії [15]. Споживання картоплі в різних країнах світу коливається в межах від 31,6 до 172,6 кг на душу населення, причому в країнах, що розвиваються споживання картоплі зростає, а в індустріально розвинених – знижується.
Суть розробки, основні результати:
Дудар, Є. Г. Агроекономічний аналіз рослинницької галузі ПП «НАЗВА ПІДПРИЄМСТВА» м. Носівка Ніжинського району та заходи поліпшення технології вирощування : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / Є. Г. Дудар ; керівник роботи М. М. Селінний ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2021. – 78 с.