Короткий опис(реферат):
Тема дипломного проєкту: «Розробка проєкту хлібозаводу з установкою 3-х печей Г4-ХПН-25 для виробництва хлібобулочних та сухарних виробів». Умовою дипломного проекту передбачений наступний асортимент виробів: 1. Хліб запашний масою 0,8 кг. 2. Булочки «До чаю» масою 0,2 кг. 3. Сухарі вершкові вагові.
Відповідно до теми і умов завдання в даному дипломному проекті наведені розрахунки продуктивності печей, виходу готової продукції, виробничих рецептур, витрат і запасу основної та додаткової сировини та площ приміщень для їх зберігання. Здійснено розрахунок і підбір сучасного економічноефективного технологічного устаткування. Обґрунтовано обрані і описані технологічні схеми виробництва вказаних видів виробів.
Даний дипломний проект містить санітарно-технічні, енергетичні та техніко-економічні розрахунки, а також розрахунки норм освітлення тістоприготовчого відділення з охорони праці.
Описані заходи з енергозбереження та управління якістю сировини, напівфабрикатів та готової продукції.
Суть розробки, основні результати:
Євлах, А. В. Розробка проєкту хлібозаводу з установкою 3-х печей Г4-ХП-2,1-25, передбачивши приготування тіста для хліба на рідких заквасках та впровадивши у виробництво сухарні вироби : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / А. В. Євлах ; керівник роботи К. М. Іваненко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 145 с.