Короткий опис(реферат):
Об’єктом дослідження є група солодковершкового селянського масла, оскільки масло з таким рівнем вмісту жиру є найбільш широко представленим у торговельній мережі. Для проведення оцінювання якості масла було відібрано в торговельній мережі м. Чернігова зразки масла таких торгових марок: масло солодковершкове селянське ТМ «Ферма», 73% жиру; масло солодковершкове селянське ТМ «Пан Коцький», 73% жиру; масло солодковершкове селянське ТМ «Молокія» 72,5% жиру; масло солодковершкове селянське ТМ «Волошкове поле» 73% жиру; масло солодковершкове селянське ТМ «Куликівка» 73% жиру. За даними маркування було вивчено особливості складу досліджуваних зразків.
Суть розробки, основні результати:
Голуб, Д. Р. Оцінка якості масла солодковершкового селянського за органолептичними та фізико-хімічними показниками / Д. Р. Голуб ; наук. кер. Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 берез. 2021 р.) : збірник тез доп. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021. – С. 283-284.