Короткий опис(реферат):
У науково-дослідній роботі обґрунтована та експериментально досліджена можливість використання добавки яблучних сухофруктів у виробництві хліба білого з метою підвищення його харчової цінності.
Проведено аналітичний огляд інформаційних джерел з теми роботи.
На основі комплексних досліджень встановлено вплив дозувань добавки сухофруктів із яблук та спосіб її введення на реологічну поведінку тіста, якість готових виробів.
Встановлено позитивний вплив добавки яблучних сухофруктів та узвару на органолептичні властивості хліба білого.
Визначено раціональне дозування добавки яблучних сухофруктів, що дає змогу одержати вироби відмінної якості.
Запропонована технологічна схема виробництва хліба білого з добавкою яблучних сухофруктів.
Передбачено, що використання добавки сухофруктів із яблук та узвару із них в хлібі білому з борошна вищого сорту підвищить харчову цінність готового продукту, за рахунок збагачення їх ессенційними речовинами.
Суть розробки, основні результати:
Годун, А. В. Розробка технології хлібобулочних виробів на узварі за різних способів добавки сухофруктів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. В. Годун ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 66 с.