Короткий опис(реферат):
У роботі експериментально досліджено та обґрунтовано можливість використання доступних на ринку ферментних препаратів з метою оптимізації процесу фільтрації крафтового пива. Застосування ферментних препаратів дає змогу прискорити технологічний цикл виробництва, отримати готову продукцію з високими показниками
колоїдної стійкості. Досліджено та оцінено вплив ферментних препаратів Laminex® МАХ Flow 4G, Amylex 5Т, Beerzym® AMYL HT, Beerzym® BG, ЕnerZyme® Р7 на процес фільтрації сусла шляхом визначення вмісту екстрактивних речовин у пивній дробині в умовах пивної майстерні “Bierwelle”. У роботі представлено вимоги безпечності до
ферментних препаратів, що використовуються у пивоварних виробництвах.
Суть розробки, основні результати:
Замай, Ж. Аналіз ефективності застосування ферментних препаратів та вимоги щодо їх безпечності в крафтовому виробництві пива / Ж. Замай, О. Гуменюк, О. Хребтань, С. Пономаренко, К. Іваненко // Технічні науки та технології. - 2022. - № 3 (29). - С. 126-135.