Короткий опис(реферат):
У роботі описані сучасний стан та технології вирощування озимої пшениці
м’якої в господарстві СТОВ «Олстас-льон». Досліджені фактори, що впливають на
продуктивність культури та якість врожаю.
Визначений перелік основних показників якості зерна озимої пшениці різних
сортів та різного цільового призначення (товарна та насіннєвий матеріал).
На основі зібраних та вивчених даних запропоновані додаткові методи
підвищення якості та кількості отримуваного врожаю за рахунок використання
сортів пшениці озимої Практік, Торілд до 2 генерації у насінницьких цілях, так як
сівба сертифікованого насіння другого року та подальших поколінь призводить не
тільки до зниження врожайності, але й до значного погіршення якості зерна.
Суть розробки, основні результати:
Круглік, Л. В. Вплив сортових особливостей пшениці озимої на урожайність та якість зерна : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / Л. В. Круглік ; керівник роботи Ю. О. Круподеря ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2022. – 74 с.