Короткий опис(реферат):
Наведено дані результатів вивчення мінерального складу харчового продукту «Ріпакового» для спеціального дієтичного споживання й частково обґрунтовано його стимулюючий вплив на систему імунітету та радіопротективну дію. В изначено масову частку загальної золи і золи, нерозчинної у хлоридній кислоті, масову частку калію, натрію, кальцію, магнію, заліза, міді, марганцю, нікелю, цинку. Розглянуто можливі причини значного біологічного ефекту ХПР, опираючись на дані літератури щодо дії виявлених у ньому мінеральних речовин на показники системи імунітету.
Суть розробки, основні результати:
Володченко І.І. Дослідження мінерального складу харчового продукту «ріпакового» для спеціального дієтичного споживання / І.І. Володченко, В.О. Круль, Л.Ф. Пікула, О.А. Ракша-Слюсарева // Вісник Чернігівського державного технологічного університету: Серія: Технічні науки - Чернігів: ЧНТУ, 2013. – №1 (63). – C. 227-232.