Короткий опис(реферат):
В останні місяці нас неприємно вразила гречана криза. Такого, щоб гречана крупа стала в 2 рази дорожчою за імпортовану рисову і в 3 рази за вітчизняний рис, ніколи не траплялось. Зараз цей традиційний продукт став малодоступним українцю. Але ж гречка здавна успішно вирощувалась на наших землях. Смачні харчові продукти з неї в усі часи урізноманітнювали і оздоровлювали наш стіл, вони оспівані народом. Гречка зайняла вагоме місце в українській культурі. «Брати мої гречкосії» – так часом звертався Т. Шевченко до свого народу. Професорсько-викладацький склад спеціальності «Агрономія», де зберігається багатий досвід вирощування і переробки гречки не міг не відреагувати на нагальну проблему. Ініціативу організувати і провести конференцію професорсько-викладацького складу і студентів, присвячену вирішенню цього питання, проявив досвідчений спеціаліст сільського господарства, багаторічний керівник цієї галузі Чернігівщини доцент М. А. Даниленко. Вона відбулася в кінці минулого року.