Аннотации:
Досліджено вплив цикорію, кави та лимонного соку на біотехнологічні характеристики пресованих дріжджів. Використання рослинних харчових добавок значно підвищує ферментативну активність хлібопекарських дріжджів: зимазна активність покращується на 24–43 %, а мальтазна – на 24–42 %. Добавки збагачують хлібобулочні вироби вітамінами, макро- і мікроелементами та покращують якісні показники хліба.
Описание:
Cавченко, О. М. Вплив цикорію, кави, лимонного соку на ферментативну активність дріжджів та якість пшеничного хліба / О. М. Cавченко, О. І. Сиза, Ю. С. Зінченко, Т. Л. Деркач, М. І. Михайлова // Технічні науки та технології. – 2016. – № 1 (3). – C. 228-233.