Abstract:
Традиційною сировиною для виготування карамелі є цукор-пісок та патока, які вже втратили значну частину своїх мінеральних речовин та вітамінів в процесі їх виробництва.
З метою створення продуктів харчування, збагачених необхідними для людини нутрієнтами, доцільно розробляти та впроваджувати у масове виробництво рецептури карамелі з додаванням фітоекстрактів та іншої рослинної сировини, що у свою чергу сприятиме підвищенню попиту споживачів на вітчизняні кондитерські вироби.
Для проведення дослідження були застосовані евристичні (органолептичні) та вимірювальні (хімічні та фізико-хімічні методи аналізу).
За результатами дослідження встановлено, що фітодобавка збагачує вироби природніми антиоксидантами, вітамінами, має бактерицидні властивості, не впливає на ведення і параметри технологічного процесу.
Description:
Гаврик, М. В. Використання фітоекстрактів у технології льодяникової карамелі : магістерська робота : 181 – Харчові технології / М. В. Гаврик ; керівник роботи Челябієва В. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2019. – 133 с.