Короткий опис(реферат):
Розроблена рецептура приготування житньо-пшеничного хліба на заквасці спонтанного бродіння з додаванням свіжого базиліку в кількості від 0,5% до 1,5% до маси борошна та його екстракту в такій самій кількості.
Наведений стан хлібопекарської промисловості в Україні. В технологічних процесах, що пропонуються проектом застосовані сучасні технології виробництва хлібобулочних виробів.В дипломній роботі проведено розрахунки пофазних та виробничих рецептур, продуктивності провідного обладнання,наведена технологічна схема для вироництва досліджуваного хліба.
Суть розробки, основні результати:
Калініченко, Ю. Д. Розробка технології житньо-пшеничного хліба на заквасках спонтанного бродіння з додаванням базиліку : магістерська робота : 181 – Харчові технології / Ю. Д. Калініченко ; керівник роботи Хребтань О. Б. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2019. – 90 с.