Abstract:
Основною метою даної роботи є проектування сучасного виробничого цеху на фермерському господарстві з виготовлення молочної продукції. У роботі висвітлено основні проблеми розвитку молочної промисловості в Україні, наведені статистичні дані, щодо кількості поголів’я великої рогатої худоби та підприємств з переробки молока; наведені основні розрахунки продукції заданого асортименту та технологічна схема напрямків переробки сировини, основні нормативні характеристики, яким має відповідати вхідна сировина та готова продукція, описані загальні технологічних операцій при виготовленні продукції запроектованого асортименту та технологія виробництва, відповідно до апаратурно-технологічної схеми; наведені передумови для впровадження НАССР на виробництві, визначені та обґрунтуванні критично-контрольні точки. Також у роботі висвітлені питання промислової санітарії, заходів щодо охорони навколишнього середовища та організація охорони праці під час виробництва.
Description:
Щерба, Л. В. Проєктування цеху з переробки молока у фермерському господарстві на 100 корів : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / Л. В. Щерба ; керівник роботи В. М. Челябієва ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 94 с.