Аннотации:
Досліджували вплив чаю Матча та чорної патоки на якість безглютенового кексу з метою покращення органолептичних та фізико- хімічних властивостей борошняних кондитерських виробів для осіб, хворих на целіакію.
В експериментальній частині досліджено вологість та лужність безглютенового кексу з чаєм Матча та чорною патокою, вміст вітаміну С; проаналізовано вплив чаю Матча на згіркнення жирів, а саме кислотне та пероксидне число жирів, вплив чорної патоки на вміст загального цукру.
Досліджено доцільність використання чаю Матча та чорної патоки в якості добавки у безглютенових кондитерських виробах.
Описание:
Симко, А. О. Розширення асортименту безглютенових борошняних кондитерських виробів з підвищеною біологічною цінністю : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. О. Симко ; керівник роботи В. М. Челябієва ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 73 с.