Короткий опис(реферат):
Молокопереробної галузі у 2020 р. зазнає понижуючих трендів щодо основних типів продукції, в структурі виробництва лідерство ведуть молоко питне та кисломолочні продукти. Досить вагому проблему подальшого розвитку молокопереробної галузі може створити сировинна галузь, а саме тренд скорочення поголов’я корів у 2018-2019 рр. приблизно на 5 % у рік. Отже, для свого подальшого свого розвитку молокопереробна галузь має створити мотивуючі механізми для відповідного розвитку тваринницьких комплексів.
Суть розробки, основні результати:
Савенко, А. В. Стан і тенденції розвитку ринку молочної продукції в Україні / А. В. Савенко ; наук. кер. С. В. Повна // Юність науки – 2021: соціально-економічні та гуманітарні аспекти розвитку суспільства : зб. тез ХІ Міжнарод. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів і молодих вчених (м. Чернігів, 25-26 берез. 2021 р.) : у 2-х ч. Ч. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021. – С. 409-411.