Аннотации:
Предметом дослідження є аналіз фальсифікації молочної продукції в
Україні і в Португалії.
Об’єкт роботи – стан молочної продукції в Україні та в Португалії.
Мета кваліфікаційної роботи – проаналізувати фальсифікацію молочної
продукції, виявити найбільш поширені методи підробки.
У кваліфікаційній роботі здійснено оглаяд літературних джерел
молочної промисловості двох країн; визначено актуальність проблеми з огляду
на чинники, які впливають на якість молочних продуктів. Проаналізовано
історичні дані з галузі, розвиток молочних виробництв, розглянуто динаміку
спаду експорту молочних продуктів в Україні. Вказано проблеми у виробництві,
зокрема в розведені сільськогосподарських тварин, в оснащенні галузі. Описано
найпоширеніші методи фальсифікації молока та молочних продуктів, вказано
лабораторні методи для виявлення підробок. Проведено експериментальний
аналіз складу йогуртів і сирків кисломолочних, які представлені на українському
та португальському ринках. Надано рекомендації щодо уникнення фальсифікації
продукції.
Описание:
Соседова, К. Ю. Порівняльний аналіз якості молочної продукції та методів її фальсифікації в Україні та Португалії : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / К. Ю. Соседова ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 69 с.