Короткий опис(реферат):
На сьогодні культура споживання фасованих мінеральних вод (МВ) в світі набула великої популярності. Вибагливий споживач вимагає продукт не лише відповідної якості, а й безпечності.
Згідно з Директивою 2009/54/ЄС та Законом України, прийнятим на виконання Угоди, фасовані МВ відносено до харчових продуктів. Щодо усіх видів харчових продуктів мають бути затверджені гігієнічні вимоги та параметри безпечності. У 2021 році наказом гігієнічні вимоги до вод природних мінеральних та вод джерельних було затверджено.
Суть розробки, основні результати:
Кисилевська, А. Ю. Гармонізація національних та європейських вимог до параметрів безпечності фасованих мінеральних вод / А. Ю. Кисилевська, К. Д. Бабов , Т. М. Безверхнюк , М. В Арабаджи // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2022) : тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26–27 травня 2022 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – С. 252