Abstract:
У вступі обґрунтована актуальність теми, визначені мета, завдання,
об’єкт та предмет дослідження, а також описані методи його проведення. У
першому розділі розглянуті теоретичні підходи до становлення ринку
готельно-ресторанних послуг, поняття та сутність та функції сфери
гостинності в сучасних умовах, класифікаційні ознаки та тенденції розвитку
ринку готельно-ресторанних послуг та зарубіжний досвід організації
готельно-ресторанної індустрії. У другому розділі здійснено дослідження
сучасного стану ринку готельно-ресторанних послуг України, зокрема, аналіз
основних тенденції розвитку ринку готельних послуг в Україні з
урахуванням реалій воєнного часу, оцінка стану матеріально-технічного
забезпечення сфери гостинності та її кадрового забезпечення. У третьому
розділі висвячені сучасні інноваційні підходи в організації та управлінні
готельно-ресторанним бізнесом, практичні підходи до організації еко-готелів
та апарт-готелів в Україні та запропонована стратегія адаптації підприємств
готельно-ресторанного господарства до змін у зовнішньому середовищі.
Description:
Байалієва, Н. С. Перспективи розвитку готельно-ресторанної індустрії України на основі використання світового досвіду : випускна кваліфікаційна робота : 242 «Туризм» / Н. С. Байалієва ; керівник роботи О. І. Гонта ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра туризму. – Чернігів, 2023. – 87 с.