Костенко, І. А.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Методичні рекомендації містять необхідні матеріали для виконання курсової роботи з дисципліни «Екологічна безпека та техноекологія». Наведені основні вимоги щодо підготовки, написання, оформлення та захисту курсової роботи. ...
Челябієва, В. М.; Костенко, І. А.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Методичні вказівки призначені скоригувати роботу здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 101-«Екологія» під час проходження ними виробничої практики, а також визначають порядок ...
Челябієва, В. М.; Костенко, І. А.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Методичні вказівки призначені скоригувати роботу здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 101-«Екологія» під час проходження ними ознайомчої практики, а також визначають порядок ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Методичні рекомендації для самостійної роботи з дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» складено на основі відповідної робочої програми.
У методичні рекомендації включені питання, які доповнюють ...
Буяльська, Н. П.; Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Підприємства з виробництва харчових продуктів користуються водою переважно із централізованих систем водопостачання або із власних артезіанських та інших свердловин. У першому випадку, вода вже доведена до стандартів питної ...
Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022)
Лабораторні роботи, які пропонуються, дозволяють вивчити способи отримання полісахаридів із рослинної сировини, вплив технологічних факторів на властивості полісахаридів, порівняти технологічні властивості полісахаридів, ...
Буяльська, Н. П.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою курсу є формування сучасного наукового світогляду в області безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини, формування необхідних в майбутній практичній діяльності спеціаліста умінь та навичок щодо визначення ...
Ватолін, В. В.; Коваленко, О. І.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Мікроорганізми швидко виявляють забруднення як води, так і ґрунту. Існують мікроорганізми, особливо чутливі до деяких речовин, інші беруть участь в розпаді забруднювачів, тому мікроорганізми широко застосовуються як ...
Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Під час виконання лабораторних робот студентам пропонується визначити показники харчової продукції, які не вимагаються нормативними документами, але дозволяють оцінити харчову цінність продукції, або встановити наявність ...
Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Метою викладання навчальної дисципліни “Експертиза харчових продуктів” є вивчення комплексу спеціальних досліджень, необхідних для визначення якості і безпеки харчових продуктів.
Сорокіна, Д. С.; Яремчук-Новіков, М. А.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Метою дослідження: розробка технології виготовлення хмелевої закваски та приготування
пшенично- житнього хліба, дослідження його органолептичних показників.
Прус, І. О.; Челябієва В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Метою роботи є розробка печива здобного з використанням добавки вторинної
рослинної сировини – порошку з яблучних насіннєвих камер – для поліпшення його
споживних властивостей та підвищення стійкості.
Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Метою викладання навчальної дисципліни «Методи аналізу сировини та продукції харчових виробництв» є вивчення теоретичних основ аналізу сировини та готової продукції, експрес-методів аналізу, найбільш вживаних хімічних та ...
Челябієва, В. М.; Ольшевська, С. С.(НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
Для отриманих зразків масла з додаванням куркуми та імбиру фізико-хімічні та мікробіологічні показники якості відповідають ДСТУ 4339:2005. Масло вершкове. Додавання куркуми та імбиру в рецептуру масла вершкового підвищує ...