Короткий опис(реферат):
У випускній кваліфікаційній роботі обґрунтована та експериментально досліджена можливість виготовлення кексу без використання гідрогенізованих рослинних жирів. Розроблені рецептури кексів, що містять соняшникову олію в кості жирової сировини.
Проведено аналітичний огляд інформаційних джерел з теми роботи. Досліджено вплив заміни гідрогенізованих жирів на рослинну олію. Вивчена можливість включення яблучного пюре до рецептури кексу для покращення його консистенції (зменшення крихкості).
Проведена порівняльна характеристика органолептичних, фізико-хімічних показників контрольного виробу та виробів, які були виготовлені за розробленими рецептурами.
Виявлені переваги використання Кремору тартаро у складі розпушувача в порівнянні з використанням традиційних сумішей розпушувачів.
Суть розробки, основні результати:
Дениско, О. М. Розробка борошняних кондитерських виробів, що не містять гідрогенізованих рослинних жирів : магістерська робота : 181 – Харчові технології / О. М. Дениско ; керівник роботи Гуменюк О. Л. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2019. – 87 с.